Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

EXTERIOR DETAILING

Το exterior detailing αφορά στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου. Περιλαμβάνει τα μέρη του χρώματος, των πλαστικών, των φαναριών, των τζαμιών όπως επίσης και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Ξεκινώντας από το χρώμα του οχήματος, όλοι έχουμε παρατηρήσει πως με τα χρόνια υπάρχει φθορά με πολλές μορφές. Οι γνωστές αράχνες(επαναλαμβανόμενες μικρές κυκλικές γρατσουνιές μικρού βάθους), ολογράμματα, μείωση της γυαλάδας, σημάδια από πετραδάκια, σπάσιμο βερνικιού, ξεθώριασμα χρώματος. Όλες οι παραπάνω ζημιές οφείλονται κυρίως σε κακές τεχνικές πλυσίματος, σε φυσιολογική φθορά ή φθορά χρήσης, σε έλλειψη προστασίας και τέλος ηλιακή ακτινοβολία.

Προστασία Χρώματος

Κρατώντας προστατευμένο το χρώμα του αυτοκινήτου μας καθυστερούμε τις παραπάνω φθορές. Η προστασία είναι το πρώτο βήμα και μέλημα μας όταν αγοράζουμε ένα καινούριο αυτοκίνητο και το τελευταίο βήμα μας έπειτα από την αποκατάσταση του χρώματος του. Σε όλα τα βιβλία κατασκευαστών οχημάτων προτείνεται η εφαρμογή προστασίας στο χρώμα μας ανά εξάμηνο συνήθως, είτε όταν δούμε πως το νερό δεν κάθεται με τη μορφή σταγόνας στην επιφάνεια. Το χρώμα είναι το μέρος του οχήματος μας που έχει συνήθως την μεγαλύτερη διάρκεια εγγύησης αντιπροσωπείας, και τα τελευταία χρόνια πολλές φορές έχει αρνηθεί σε ιδιοκτήτες η κάλυψη ζημιών στο χρώμα τους από αστοχίες είτε από ζημιές που “δεν έπρεπε να γίνουν” χωρίς υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη, με μοναδική αιτιολογία πως δεν υπήρχε προστασία στο χρώμα τους όπως απαιτούν οι όροι της εγγύησης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι προστασίας ενός οχήματος, ακόμα και ένα σωστό πλύσιμο που αφαιρεί επικαθίσεις και βρωμιά και δεν επιτρέπει να προχωρήσει τυχόν ζημιά που θα προκαλούνταν( για παράδειγμα μια κουτσουλιά θα μπορούσε να κάνει ζημιά στο βερνίκι μας λόγω της σύστασης της). Σε δεύτερο χρόνο έρχονται τα κεριά, φυσικά ή χημικά, τα sealants, οι κεραμικές επιστρώσεις και τα quick detailers. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό μας, το χρόνο προστασίας που ζητάμε, την ευκολία και την εμφάνιση που επιζητάμε κάνουμε την επιλογή μας. Υπάρχουν προϊόντα που έχουν διάρκεια δυο βδομάδες και άλλα τα οποία μπορούν να φτάσουν αρκετά χρόνια με εγγυήσεις, πάντα όμως με τη συντήρηση που προτείνει ο κατασκευαστής. Υπάρχουν προϊόντα το οποία έχουν στόχο την εμφάνιση και άλλα τα οποία έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία.

Υπηρεσίες Προστασίας Χρώματος

Έτσι οι υπηρεσίες μας που αφορούν την προστασία του χρώματος είναι οι εφαρμογές των παρακάτω:
-Κεραμικές επιστρώσεις
-Κεριά επιπέδου concours
-Μίγματα κεριών που προσδίδουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά
-Sealants(με κεραμικά στοιχεία η και όχι, ανάλογα το επιθυμητό αποτέλεσμα)
-Quick detailers

Γυάλισμα-Διόρθωση Χρώματος

Εν συνεχεία έχουμε τη διόρθωση χρώματος. Στη διόρθωση χρώματος υπάρχουν πολλές τεχνικές και πολλά επίπεδα επαναφοράς, όπου πάντα είναι αυτό δυνατό. Έτσι ξεκινάμε με πακέτα οπτικής βελτίωσης στα οποία αφαιρούνται οι αράχνες και επιφανειακές φθορές, επανέρχεται η γυαλάδα και η φρεσκάδα του χρώματος. Τέτοιου είδους εργασίας απαιτούν συνήθως 2-3 μέρες εργασιών και προτείνονται σε περιπτώσεις όπου θέλουμε να αυξήσουμε γρήγορα την μεταπωλητική αξία του οχήματος μας είτε να ανανεώσουμε την εμφάνιση του. Για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα χρειάζεται η χρήση περισσότερων υλικών, εξειδικευμένων τεχνικών και φυσικά η αφιέρωση περισσότερου χρόνου με γνώμονα πλέον την επαναφορά του βερνικιού μας στην αρχική του κατάσταση(όπου αυτό είναι δυνατό) ή και σε καλύτερη κατάσταση. Η διαδικασία αυτή λέγεται διόρθωση χρώματος και ο χρόνος που απαιτείται ξεκινά από τις 3 μέρες. Ο χρόνος παράδοσης για τις εργασίες διόρθωσης χρώματος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον προϋπολογισμό μας και το επιθυμητό αποτέλεσμα που επιζητούμε. 

Υπηρεσίες Διόρθωσης Χρώματος

Επειδή για τον καθένα μας αυτό που παίζει ρόλο στην εμφάνιση του αυτοκινήτου του είναι διαφορετικό και το κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικού τύπου ζημιές, έχουμε αποφασίσει να μην έχουμε συγκεκριμένα πακέτα διόρθωσης χρώματος. Χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες την υπηρεσία αυτή, σε αυτή της οπτικής βελτίωσης και στην διόρθωση χρώματος. Η απόφαση της υπηρεσίας που θα επιλέξετε εξαρτάται αποκλειστικά από το επιθυμητό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σας, έπειτα από την εκτίμηση και τις προτάσεις μας.

Σε όλες τις υπηρεσίες που αφορούν διόρθωση χρώματος δίχως εξαιρέσεις ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα. 
-Πρόπλυση
-Πλύσιμο οχήματος
-Χημική απομάκρυνση επικαθίσεων
-Μηχανική απομάκρυνση επικαθίσεων
-Διόρθωση χρώματος
-Καθαρισμός υπολειμμάτων 
-Προστασία χρώματος

Εξωτερικά Πλαστικά

Τα εξωτερικά πλαστικά των οχημάτων είναι τα πρώτα στα οποία βλέπουμε το αποτέλεσμα της φθοράς του χρόνου, της κακή πλύσης και των περιβαλλοντικών συνθηκών. Συνήθως παρατηρούμε απώλεια της υφής και του μαύρου χρώματος τους. Αυτό οφείλεται στον πολυμερισμό τους, ο οποίος προέρχεται από χημικά ή από την ακτινοβολία του ήλιου. Ο μόνος τρόπος για να καθυστερήσουμε ή και να αποτρέψουμε πλήρως αυτή την κατάσταση είναι η διαρκής προστασία τους με κατάλληλα προϊόντα τα οποία τα ενυδατώνουν και παράλληλα προσφέρουν προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα για αυτό το σκοπό τα οποία έχουν διάρκεια  λίγες εβδομάδες, και άλλα( π.χ. κεραμικές επιστρώσεις) που προσφέρουν μεγαλύτερα διαστήματα προστασίας τα οποία αγγίζουν έως και τα δύο χρόνια. Παράλληλα υπάρχουν προϊόντα που επαναφέρουν την εικόνα των πλαστικών.

Υπηρεσίες που αφορούν εξωτερικά πλαστικά

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι υπηρεσίες μας που αφορούν τα εξωτερικά πλαστικά του οχήματος είναι οι εξής:
-Καθαρισμός και ενυδάτωση
-Εφαρμογή κεραμικής επίστρωσης
-Αποκατάσταση

Υαλοπίνακες

Μεγάλο μέρος του οχήματος μας καταλαμβάνουν οι υαλοπίνακες. Είναι ένα από τα στοιχεία του οχήματος που πρέπει να είναι διαρκώς καθαρό και χωρίς φθορά. Συνήθως οι ζημιές στα τζάμια του οχήματος μας προέρχονται από τη χρήση τους σε συνδυασμό με τις επικαθίσεις σε αυτά, όπως για παράδειγμα σε παλαιότερα αυτοκίνητα συχνά παρατηρούμε ζημιά στο παρμπρίζ που συμφωνεί με την κίνηση των υαλοκαθαριστήρων. Η αντικατάσταση των τζαμιών ενός οχήματος είναι ασύμφορη και ελλοχέυει κινδύνους λάθους τοποθέτησης. Όπως και τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος έτσι και αυτό απαιτεί περιστασιακά βαθύ καθαρισμό και προστασία. Καθαρίζοντας σωστά, προστατεύοντας και αντικαθιστώντας συχνά τους υαλοκαθαριστήρες θα πρέπει να βλέπουμε ελάχιστη έως και καθόλου φθορά. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που βλέπουμε φθορά θα πρέπει να γνωρίζουμε πως πολλές φορές είναι αναστρέψιμη με ανάλογη μέθοδο όπως αυτή της διόρθωσης χρώματος. Ολοκληρωμένο καθαρισμό μπορούμε να πετύχουμε στους υαλοπίνακες συνδυάζοντας χημικό και μηχανικό καθαρισμό. Τέλος μπορούμε να προστατέψουμε τα τζάμια του αυτοκινήτου μας με εξειδικευμένα προϊόντα.

Υπηρεσίες που αφορούν υαλοπίνακες

-Βαθύς καθαρισμός
-Διόρθωση επιφάνειας όπου αυτό είναι δυνατό και στο βαθμό του δυνατού
-Προστασία με κεραμικές επιστρώσεις ή εξειδικευμένα προϊόντα

0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα